Go Back   Access World Forums > Microsoft Access Discussion > General

 
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 11-13-2019, 02:23 PM   #1
Galaxiom
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2009
Location: NSW Australia
Posts: 11,710
Thanks: 105
Thanked 1,511 Times in 1,424 Posts
Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold Galaxiom is a splendid one to behold
Access bug on Update queries

Microsoft has advised of this Access bug in the recent updates.

It affects UPDATE queries and displays an error saying the query is corrupt.

https://support.office.com/en-us/art...3-f21636caedec

Galaxiom is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2019, 02:24 PM   #2
theDBguy
Iím here to help
 
theDBguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: SunnySandyEggo
Posts: 6,521
Thanks: 58
Thanked 1,424 Times in 1,405 Posts
theDBguy has a spectacular aura about theDBguy has a spectacular aura about
Re: Access bug on Update queries

That's correct. As mentioned earlier. Keep spreading the word.
__________________
Just my 2 cents...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
theDBguy is online now   Reply With Quote
The Following User Says Thank You to theDBguy For This Useful Post:
Galaxiom (11-13-2019)
Old 11-13-2019, 09:44 PM   #3
The_Doc_Man
Happy Retired Curmudgeon
 
Join Date: Feb 2001
Location: Suburban New Orleans, LA, USA
Posts: 14,717
Thanks: 93
Thanked 1,712 Times in 1,585 Posts
The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold The_Doc_Man is a splendid one to behold
Re: Access bug on Update queries

Oddly enough, I wonder if this bug is related to something else that has sometimes shown up in this forum, and that in fact happened to me once.

The workaround for the bug is to make a single-table query that takes in the whole table (i.e. SELECT * FROM table), then work through that rather than directly updating the table. When I was building some forms bound to back-end tables, I would get a dialog box asking where Access could find the tables even though I had used Linked Table Manager to build the linkages. But when I created the single-table queries and bound the forms to the queries, it went silent and never again asked me where to find the record sources.

__________________
I'm a certified grandpa (3 times now) and proud of it.
Retired over one year and survived being home all day with the wife. She must really love me.
If I have helped you, please either click the thanks or click the scales.
The_Doc_Man is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 11:39 AM   #4
gstylianou
Newly Registered User
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 218
Thanks: 40
Thanked 5 Times in 5 Posts
gstylianou is on a distinguished road
Re: Access bug on Update queries

Hey, DO NOT make anything..!!!

After the last window 10 update, something happened to ms office 2016 pack. The only way to fix the problem is to uninstall and re-install the office pack..
gstylianou is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 11:52 AM   #5
theDBguy
Iím here to help
 
theDBguy's Avatar
 
Join Date: Oct 2018
Location: SunnySandyEggo
Posts: 6,521
Thanks: 58
Thanked 1,424 Times in 1,405 Posts
theDBguy has a spectacular aura about theDBguy has a spectacular aura about
Re: Access bug on Update queries

Quote:
Originally Posted by gstylianou View Post
Hey, DO NOT make anything..!!!

After the last window 10 update, something happened to ms office 2016 pack. The only way to fix the problem is to uninstall and re-install the office pack..
Hi. When you said "something happened" to Office and have to fix it, what "problem" are you fixing? What bad behavior, other than the one we were already discussing here, were you observing? Just curious...
__________________
Just my 2 cents...

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
|
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
theDBguy is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 12:08 PM   #6
vba_php
Software Engineer
 
vba_php's Avatar
 
Join Date: Oct 2019
Location: Iowa City, IA
Posts: 587
Thanks: 74
Thanked 63 Times in 63 Posts
vba_php is on a distinguished road
Re: Access bug on Update queries

FYI to all - everyone and their dog knows about this. An article on this bug even came through google's news feed about this the other day!
vba_php is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2019, 01:11 PM   #7
Lightwave
Ad astra
 
Lightwave's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Edinburgh
Posts: 1,406
Thanks: 124
Thanked 137 Times in 129 Posts
Lightwave will become famous soon enough Lightwave will become famous soon enough
Re: Access bug on Update queries

Just tried it in MS Access 2003 and it seems to work. Seriously for me Access 2003 refuses to break - I can still connect to Azure with it.???

In some ways maybe this is a good thing maybe they will test better before release especially for MS Access.


__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Lightwave is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you update a table/run queries without MS Access? coolhandphil Queries 2 11-18-2014 02:46 AM
Macro to Run Update Several Update Queries w/o displaying 3link Macros 3 03-26-2014 01:18 PM
Performing Update and Append Queries on Linked Tables in Access jumadenice SQL Server 3 07-12-2010 07:02 AM
Update queries vs append queries, indexes? JTQ911 Queries 3 08-07-2007 05:31 AM
Access Projects - Query Designer - Update Queries with Joins cannot display in GUI BigJimSlade General 4 05-26-2005 07:51 PM




All times are GMT -8. The time now is 10:07 AM.


Microsoft Access Help
General
Tables
Queries
Forms
Reports
Macros
Modules & VBA
Theory & Practice
Access FAQs
Code Repository
Sample Databases
Video Tutorials

Featured Forum post


Sponsored Links


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) copyright 2017 Access World