Go Back   Access World Forums > Microsoft Access Discussion > General

 
Reply
 
Thread Tools Rate Thread Display Modes
Old 03-30-2008, 10:50 PM   #1
s1police
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hong Kong
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
s1police is on a distinguished road
Send a message via MSN to s1police
Error 3026 - Not enough space on disk

Dear All,

I have a MS Access put into shared server to let user to use. However, when a user tried to open to use it, it prompted user that "Not enough space on disk".

I have checked the server size and local harddisk. There are also contain enough space to use. (My Access just 6MB only) Is there any user face this and solve before?

I have tried to search in google, nothing can be found. Please help!!!

s1police is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2008, 11:30 PM   #2
namliam
The Mailman - AWF VIP
 
Join Date: Aug 2003
Location: Amsterdam/The Netherlands
Posts: 11,388
Thanks: 0
Thanked 798 Times in 785 Posts
namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light
Are you sure it is only 6mb? If an acces DB goes over 2 gigs it will give this error too.

Maybe the network is not the problem, maybe you have personal space allotments on the network which is full?
namliam is offline   Reply With Quote
Old 04-01-2008, 07:00 PM   #3
s1police
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hong Kong
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
s1police is on a distinguished road
Send a message via MSN to s1police
I can sure it is only 6MB. No data inside the database right now.

What do you means of personal space allotments in network?
I have checked the network drive, it also contain many space for storage.

What happen? Who can help? Thanks a lots!!!!

s1police is offline   Reply With Quote
Old 04-02-2008, 11:41 PM   #4
namliam
The Mailman - AWF VIP
 
Join Date: Aug 2003
Location: Amsterdam/The Netherlands
Posts: 11,388
Thanks: 0
Thanked 798 Times in 785 Posts
namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light namliam is a glorious beacon of light
I dont know if this is happening with you...
But on some networks the admins allow you to have x mbs/gbs of storage on the network. If you go beyond that, no matter how much space is left on the network, you will not be allowed to save your work there.

Contact your network admins to see if this is the case, there should not be a problem from an Access point of view.
__________________
ruoY yppah namliaM si syawla yppah ot pleh
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.



To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
Remember to use the scales (Bottom left) or the thumb (bottom right)

Always looking for new challenges (Amsterdam Area)
namliam is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 01:52 AM   #5
gemma-the-husky
Super Moderator
 
gemma-the-husky's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: UK
Posts: 13,442
Thanks: 51
Thanked 944 Times in 913 Posts
gemma-the-husky is a name known to all gemma-the-husky is a name known to all gemma-the-husky is a name known to all gemma-the-husky is a name known to all gemma-the-husky is a name known to all gemma-the-husky is a name known to all
if it is to do with network privileges for your user, perhaps this message is spurious, and masking some other message. Can YOU run it on the network.

The other thing is that you OUGHT to split it anyway. Just leave the data no the network, and not the code. Multiple users shouldnt be running the same copy of a database,
gemma-the-husky is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 11:25 PM   #6
s1police
Registered User
 
Join Date: Jul 2007
Location: Hong Kong
Posts: 50
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
s1police is on a distinguished road
Send a message via MSN to s1police
Just checked with the Server Admin, they limit the size for the domain.....

Yes, I have split it already. Users have a frontend in the server to use.
s1police is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 11:37 PM   #7
boblarson
Smeghead
 
boblarson's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Oregon, USA
Posts: 32,068
Thanks: 97
Thanked 1,810 Times in 1,573 Posts
boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold
Quote:
Originally Posted by s1police View Post
... Users have a frontend in the server to use.
Users should have their OWN copy of the frontend, preferably on THEIR machine. You should not have multiple users using the same frontend file as that makes it a prime candidate for corruption (which could be the problem in this case then).

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
boblarson is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2008, 11:37 PM   #8
boblarson
Smeghead
 
boblarson's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Oregon, USA
Posts: 32,068
Thanks: 97
Thanked 1,810 Times in 1,573 Posts
boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold boblarson is a splendid one to behold
See here for more on split databases:

http://members.shaw.ca/AlbertKallal/...plit/index.htm

__________________

To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.
boblarson is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error message: not enough space on disk. buddythebest General 1 06-30-2006 02:10 PM
Not Enough Disk Space Error Surjer General 2 11-21-2005 01:32 PM
Not Enough Space on Temp Disk - Error 3183 nshah1013 Modules & VBA 8 10-31-2005 03:40 PM
[SOLVED] Error: Not enough Space on Temporary Disk MI Magician Queries 0 10-25-2004 06:07 AM
Not enough disk space HelsBels Queries 1 11-16-2003 08:31 PM




All times are GMT -8. The time now is 06:51 AM.


Microsoft Access Help
General
Tables
Queries
Forms
Reports
Macros
Modules & VBA
Theory & Practice
Access FAQs
Code Repository
Sample Databases
Video Tutorials

Sponsored Links

How to advertise

Media Kit


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) copyright 2017 Access World